Maar hoe?

Waarom logeren?

De twee belangrijkste doelen én redenen voor het aanmelden voor de logeeropvang van Samen Uit Logeren zijn de volgende:


Passende vrijetijdsbesteding
Binnen een vaste structuur is er veel ruimte voor ontspanning en leuke activiteiten, zowel individueel als gezamenlijk in de groep. Je kind kan volledig zichzelf zijn, plezier hebben en zich ontspannen.


Ontlasting van het gezin en voorkomen van overbelasting
Door het tijdelijk overnemen van de zorg voor je kind kun je even op adem komen. Je kunt je een weekend ontspannen en weer opladen zonder je zorgen te hoeven maken om je kind.

Ook mooi meegenomen:


Taalontwikkeling
Door je kind uit te dagen te vertellen wat hij ziet/doet/wilt en voelt.


Sociaal-emotionele ontwikkeling
Door met andere kinderen en begeleiders te spelen en van hen te leren.


Motorische ontwikkeling
Doordat we veel bewegen.


Zelfredzaamheid
Door het doen van allerlei taakjes.

Hoe doen we dat?

Verschillende groepen

Samen Uit Logeren biedt in verschillende groepen logeerweekenden aan. Van regulier tot zorgintensief. Afhankelijk van de zorgbehoefte bepalen we samen in welke groep jouw kind het beste past.

Voel je veilig

Voordat we iets van een kind vragen en/of verwachten, vinden wij het belangrijk dat het kind zich veilig voelt. We moeten elkaar eerst leren kennen. Dat doen we door middel van spel. We volgen het kind en onderzoeken wat het interessant vindt, waar het graag mee speelt en waardoor het gemotiveerd wordt. Dat gebruiken we om elkaar beter te leren kennen, met of zonder taal. Ondertussen komen we er ook achter wat het juist spannend, minder leuk of moeilijk vindt.

Motivatie

We gebruiken de motivatie van het kind om nieuwe vaardigheden te leren en ongewenst gedrag om te buigen.

Ontwikkeling

Tegelijkertijd sluiten we aan bij de ontwikkelingsbehoeften van het kind. Vindt het kind het lastig om de dag te overzien? Dan maken we een dagprogramma aan de hand van pictogrammen of gebruiken we een agenda. Vindt het kind het moeilijk om keuzes te maken? Dan zorgen we dat er minder keuzemomenten zijn en de keuzemogelijkheden zijn beperkt. Vindt het kind het lastig om bepaalde taakjes uit te voeren? Dan doen we die gewoon samen!

Structuur & plezier

Met kleine stapjes en veel plezier werken we samen steeds meer toe naar een groter doel en meer zelfstandigheid. Daarbij blijft de motivatie van het kind de leidraad. Ondertussen zorgen we ervoor dat er voldoende structuur is, we consequent zijn en het kind niet onder- en overvragen. En dat waar het kind goed in is en het allerleukste vindt? Dat doen we natuurlijk het meest!

En nu?

Je denkt “dat klinkt goed” maar weet eigenlijk niet wat je nu moet doen. Misschien wil je eerst weten wie wij zijn? Dat lees je hier. Je kunt ook de foto’s van ons huisje vast bekijken of lezen hoe zo’n weekend eruit ziet en welke groepen er zijn. De dag- en logeeropvang van Samen Uit Logeren wordt vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hier lees je hoe dat werkt. Neem voor vragen gerust contact met ons op. Gelijk aanmelden? Dat kan natuurlijk ook!